maandag 22 november 2010

Invictus

Ik heb een onlangs het film gezien Invictus. Het gaat ondermeer over het leven van Nelson Mandela. Na het verdwijnen van de Apartheid in Zuid-Afrika begint hij aan zijn eerste ambtstermijn als president van Zuid-Afrika. In 1995 werd Zuid-Afrika het gastland van de wereldbeker Rugby. Met deze sport evenement wil hij het verdeelde land verenigen. Francois Pienaar, de kapitein van de ploeg speelt hier in ook een belangrijk rol, hij helpt Mandela om deze natie te verenigen. Ik heb deze film bekeken omdat mijn leerkracht Günter Convens dit had aanbevolen aan mij. Ik deze film sluit ook mooi aan, aan de biografie dat ik aan het lezen ben; Nelson Mandela in een notendop. Maar ik vind deze film ook een aanrader voor filmliefhebbers en voor mensen die zich interesseren in Nelson Mandela.

5 citaten

‘Ja, Kat, de beste dienst zou je hem bewijzen met een revolver’
‘Zulke jonge, onschuldige kerels’
‘Oppassen, ‑ telefoondraad,’
‘Waar ben je geraakt, vriend?’
‘Moest je nu niet eenvoudig een revolver nemen, om er een einde aan te maken?’

zondag 24 oktober 2010

Nelson Mandela in een notendop

Ik moet een biografie lezen voor het vak nederlands en ik heb gekozen voor; Nelson Mandela in een notendop. Waarom ik deze biografie heb gekozen? Omdat ik Nelson Mandela één van de grootste helden vind uit de 20ste eeuw. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het verzet tegen apartheid in Zuid-Afrika misschien wel de belangrijkste.

zondag 17 oktober 2010

Nacht van Elie Wiesel

Onlangs lazen we een klein stukje uit het boek Nacht van Elie Wiesel. Meneer Günther Convens zei op voorhand dat het een vlot lezend boek was, en ja het was inderdaad een vlot boek. ik vond het kleine stukje dat we in klas hebben lazen gewoon weg goed! Er zijn weinig boeken dat mij interseren en die mij zo een goed beeld kunnen geven over wat er zich afspeelt in het boek. Ik kon mij perfect voorstellen wat er gebeurde, het leek alsof ik er gewoon bij was. Ik heb het boek nog niet uitgelezen en ik denk dat ik het toch nog wel ga verder lezen.

donderdag 30 september 2010

life is like a box of chocolates, you never know what you are going to get

Welkom to my place beste bloggers.
Ik ben Mitchell Iserhenrhien, ik studeer toerisme te Leuven in Redingenhof. ik heb deze blog gemaakt voor het vak Nederlands. Het is nog niet zo flashy als alle andere andere blogs maar sober moet ook kunnen. Ik hoop dat mijn blog jullie bevalt. jullie zijn altijd welkom op reacties achter te laten! en veel leesplezier natuurlijk!!!